Friday, August 24, 2018

ODBROJAVANJE MittALU - 2

„Arcelor Mittal Prijedor“ *AVGUST 2018*

Ono što je u Lukavcu razlog za hapšenje, u Zenici je samo prekršaj

"Uporedni podaci za Zenicu i Lukavac koje je u Izvještaju o kvalitetu zraka za 2017. godinu objavio Federalni hidrometereološki zavod dovoljno kazuju o razmjerama zagađenja zraka. Iako u ovom slučaju bizarno zvuči, Zenica je nadmašila Lukavac."
Ono što budi sumnju u realizaciju preuzetih obaveza iz "okolišne dozvole izdate 03.4.2017. godine privrednom društvu ArcelorMittal d.o.o. Zenica" je informacija iz željezare da se fazna realizacija očekuje u oktobru i novembru 2018, kao i kasnije.
Izvor: zurnal.info 

Obustavlja se rad preduzeća GIKIL Lukavac

Željezara ostaje bez jedinog snabdjevača koksom u narednih 30 dana

Izvor: n1info.com

Uhapšen Debasish Ganguli, generalni direktor GIKIL-a


Po nalogu Tužilaštva TK pripadnici MUP-a TK uhapsili su generalnog direktora GIKIL-a Debasish Gangulija koji je osumnjičen za krivična djela koja se odnose na zagađenje zraka i vode, prenosi Sodalive.
On je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a, a sutra bi trebao biti predat Tužilaštvu koje vodi istragu, potvrđeno je iz MUP-a TK.
Izvor vijesti.ba:
https://vijesti.ba/clanak/417803/uhapsen-debasish-ganguli-generalni-direktor-gikil-a


Debasish Ganguly vodio finansije Magnohroma iz Kraljeva: Šef GIKIL-a pod istragom u Srbiji

https://faktor.ba/vijest/debasish-ganguly-vodio-finansije-magnohroma-iz-kraljeva-sef-gikil-a-pod-istragom-u-srbiji-172419

Višemilionski je kriminal u lukavačkoj koksari

“Sad se peru pare preko njegovog brata Arcelor Mitala. Sve pare koje zaradimo od ovih fabrika, uzimamo ugalj koji plaćamo redovno njemačkoj firmi Rag, a taj koks šaljemo za Zenicu, koji on ne plaća. Čista pljačka, a to Vlada gleda. Mi 15 godina upozoravamo Vladu da se ovdje nešto mora riješiti. Agrokor je ništa”, upozorava Adnan Tufekčić, član Štrajkačkog odbora GIKIL-a.


Izvor: rijec.ba
https://rijec.ba/2017/05/10/visemilionski-je-kriminal-u-lukavackoj-koksari/

Istekla registracija domena jedne od službenih WEB strana




Domen istekao 18.11.2017.

Nude se radna mjesta preko nepostojećeg domena


"AGROKOR" JE NIŠTA

No comments:

Post a Comment

NAJMENADŽER NEMA PARA

ZLOČINAČKA KORPORACIJA "MITTAL" NEMA PARA Radnicima, koji traže otpremninu po potpisanom paketu za sporazumni raskid radnog odnosa...